En inbjudan på Facebook i rätt tid och med rätt ord, plus att jag aldrig varit i Simmelsberga men sett bilder och gamla video därifrån.
Lördag morgon den 13 juni med högsommarvärme och knappt någon vind. Jycken hoppade längst in i skuffen på bilen och vägrade gå ur så han fick följa med.


Först ut? Bara att konstatera att greenkeepern tagit semester ;-) Ingen bra start underlag för klena skumplan.


Så här manliga landställ är inte alls fel.

Ta med hela familjen var det nog flera som gjorde. Jag fick nöja mig med jycken som var varmt välkommen till andra jyckar som också trivdes.
Testa Flyga Radiostyrt kan man ju inte gärna missa - det var nog den raden som fick mig att dra västerut i morse.Klubbens skolkärra - en SIG Kadet med eldrift, 4 celler 3,3 Ah som drar ungefär 30% på en provtur.Skånska Dagbladets? reporter som kom som en överraskning fick förstås prova på så det ska bli intressant att se om det kommer något i lokaltidningen på måndag.
Här kommer planet in för landning efter provturen.


Flygplan i luften hela dagen. Tja om man kallar helikoptrar för flygplan så var det inte helt osant. Det var en hel del plan i luften och en hel del att titta på på marken med.
Cubar och SuperCubar i olika storlek saknades inte.
Vy genom takfönstret på en fin CUB


Denna piloten hade tomt i händerna - inget grepp för styrspak så det var vilda diskussioner om vad man lämpligen skulle sätta i händerna på honom :-)
Radiostörningar? Framänges baklänges flippande runt helt omöjligt att följa.


Sebart Shark - Världens bästa trainer?


Kolla motorer var tredje punkten. Många satt förstås i olika plan men en satt strategiskt och puttrade på en "hyvelbänk" - länge sedan man såg en sådan i luften.
Bensin 4-takt - det är rätt bränsle och rätt ljud - om man bara fixar en vettig dämpare.


Vi säljer fika och grillat. Där är jag nog inte beredd att hålla med till 100%. Bautahamburgarna och korven var ogrillade. MEN det fanns en riktigt fin glöd att grilla själv på. Kryddor sallad och andra tillbör var på plats för den händige Lallerstedtaren.
Kolla här töser - detta kommer på hemsidan i kväll?


Förutom barnfamiljer så fanns förstås de vanliga goa gubbsen på plats.

 

/Patrik Gertsson 13 juni 2015