Fredag den 26 augusti. På eftermiddagen började det ramla in oldtimerflygare. Vädret är fortfarande helt grått med sikt uppåt på max 100 meter men nu har det börjat blåsa till skillnad från tidigare i veckan. Fram mot 17.30 tittar solen fram och med det så försvinner dimman som vi haft i flera dagar. Vinden gör det svårfluget och om man får en flygning på ett par minuter så är det lång väg att hämta.
Dessa stavmodeller, en Tummeliten från 1935, flög riktigt bra med tider runt minuten i det tricksiga vädret.

Vår gamle vän Sven Landervik som numera flytt till Halland kom med nybyggda, fast sköra vingar.Ett par meter gick det på linan innan vinden tog övertaget.
Nu var det inte bara lokala flygare som ställer upp i SM.
Ingemar Knif från Sala i Finland berättade att han och kompisen har tagit det lugnt och haft ett par övernattningar på väg ner till Skåne.
Den vackra men svårtrimmade modellen heter Cabinaire och är byggd från en ritning i en gammal engelsk tidning
Ole Torgersen från Raufoss i Norge skulle inte vara sämre än de andra flygarna. Om en flyger så "är handsken kastad" och då gäller det att anta utmaningen och försöka göra en acceptabel tid.De svåra kastvindarna krävde sina offer. Det var mer än en fin handkarvad propeller som bröts av efter en brant kontakt med moder jord.
Lite stabilare i vinden var förstås modellerna med förbränningsmotor. De kom ofta upp i höjd så att det blev rejäla turer att hämta hem planen.